Posts tagged norss.

"A világ legszegényebb államfője az uruguayi José Mujica. Megválasztása után „Pepe” nem költözött be az elnöki palotába – viszont felajánlotta az üresen álló épületet a montevideói fedélnélkülieknek, arra az esetre, ha ítéletidő esetén betelnének a város hajléktalanszállói.
Mujica mind a mai napig vidéki házában él, a szintén ex-Tupamaro feleségével, Lucía Topolanskyval. Farmja, három traktora és egy régi Volkswagenjének piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal. Ezen felül az elnök fizetésének – mintegy 2,6 millió forint – 90 százalékát civil szervezeteknek adományozza. Elnöki terminusa végén az exállamfőknek járó tiszteletdíjból iskolát kíván építtetni."

-

http://www.latimoport.hu/hirek/erdekessegek/1814-a-vilag-legszegenyebb-allamfje-az-uruguayi-jose-mujica-.html (via hanzelkazikmund)

Hogy mik vannak!

(via moncsak)

Nem semmi.

(via freegocsej)

Ha jól látom, ferkó még nem jött, hogy megmondja, hogy kit és miért nyírt ki tömegesen a csávó, szóval megkockáztatom, hogy GMH. (Tudom, hogy nem Afrika, de attól még ferkó jönne és megmondaná.)

nem, tök ari, úgy néz ki, mint egy potrohos disznó, akinél csak a felesége cukibb

(via ka-steve)

#norss  
  09/11/12 at 10:16pm

15 perc

ka-steve:

Kiengedtek.

Ténylegesen tudtok mondani bármi olyan szabálysértést, bűncselekményt ebben az országban, amivel ha felhívod az önkormányzatot, 15 perc múlva a kerület másik felében 8 egyenruhás forma jelenik meg? Teljesen meglepő. Ennyit arról a tegnapelőtt kocsmában elsütött tippről, hogy “90%, hogy ki se jönnek”. 

Nos, de. Ha azt a kirívóan társadalomellenes és civilizációnkat alapjaiban megrengető terrorcselekményt követed el, hogy 2 óra alvás után egy délutáni pihenés kedvéért egy pokróccal elfekszel egy üres parkban a padon, akkor 15 percnél igazoltatás. Ha immáron felegyenesedbe folytatod az ülés nevezetű tevékenységet, és jelzed, hogy mivel nem csináltál semmit, így ezen az állapoton nem kívánsz változtatni, akkor 24 percnél erővel megbilincselés a hátad mögött, 25 percnél szakszerűen a hátratekert kezednél fogva elcipelés, 26 percnél fejjel előre hátsó ülésbe bepakolás jön, és ezek kábé olyan kényelmetlenek, ahogy azt előre elképzelted. Aztán fogda, meztelenre vetkőztetéses motozással (ilyennel eddig nem találkoztam, szerencsére testem határain kívül maradtak). Hiába vágnád be a szunyát amint bekerülsz a zárkába, nem fog menni, fél óránként rádnyitnak és visznek valahova, kérdeznek valamit. Mondjuk ha a kapitányságra belépve valaki felismer, hogy te vagy az, aki a múltheti demót szervezted, akkor onnantól hiperkedvesek és maximálisan jogszerűek, szálanként beleltárazták mondjuk az összes cigimet is. (Beszúrnám: konkrétan az első perctől az utolsóig mindenhol követték a törvény betűjét, semmiféle túlkapás nem volt, erre pár éve állítólag nagyon odafigyelnek. Szóval nincs bennem ACAB érzés, a törvény a rossz.) Amikor itt végeztünk, akkor át a szabálysértési irodába, ott alvással próbálkozni sem lehet, de ugyanúgy csak félóránként történik valami. Aztán kábé 7 óra után (telefonok kikapcsolva, az idő rég megszűnt létezni) engednek el, két különböző hatóságtól két különböző szabálysértés (jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás és közterületen életvitelszerű lakhatás céljára történő használata) 30.000 Ft-os summával, fellebbezni 8 napon belül. 

Hazafele indulva benéztem egy sarki kisboltba, középkorú arab csávó ül a kasszánál. Kérek egy 90 forintos kávét, kedves és úgy dönt, nem az állottat adja, főz le újat. Közben elbeszélgetünk, bírja a környéket, arcról tudja ki lopós, ki korrekt, jóban van mindenkivel. 16 éve él a környéken, Jemenből jött. Elbeszélgetünk kicsit az arab tavaszról, mindketten annak szurkolunk, hogy vérontás nélkül történjen valami náluk is, bár ő annyira ebben nem bízik. Aztán villamos, mert gyalog vagyok. Van nálam pár száz forint, az első jegyautomata egyből el is nyeli a felét, a másik egy jegy méretű rorschach tesztet ad a maradékért cserébe. Nincs koncepció a a sztoriban, tudom, fáradt vagyok, ez van. Most eszem, mert az ma kimaradt, dolgozom, mert azt is kell, aztán alszom egyet, és kitalálom, hogy jövő héten tényleg ki akarok-e menni emberektől filozófia könyveket kéregetni, mert attól még, hogy most ez tűnik a következő logikus lépésnek, nem biztos, hogy megállja a helyét.

Valszeg írok majd valahova részletesebb beszámolót, meg állítólag valaki videóra is vette hogy néz ez ki, bár szerintem nem túl izgi.

#norss